SUERD - Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

SUERD
Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

Strategia Dunarii reprezinta cel de-al doilea format de cooperare macro-regionala din cadrul UE, dupa Strategia UE pentru regiunea Marii Baltice. Aceasta strategie poate fi considerata complementara Sinergiei UE la Marea Neagra. Exista o interconexiune evidenta intre multe dintre proiectele prioritare care vor fi desfasurate sub egida celor doua strategii comunitare.

SUERD - Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

Reteaua Regionala Dunare-Marea Neagra

Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii s-a constituit, sub presedintia E.S. Domnului Ambasador Liviu BOTA, in urma desfasurarii primei editii a Forumului Regional al Stakeholderilor organizat cu ocazia "Zilei Maritime Europene" (Palatul Parlamentului, mai 2011). Ulterior, gratie parteneriatului cu Academia Romana si ANCS, au fost puse bazele Centrului de Excelenta al Retelei Regionale in cadrul programului "FuturICT. Knowledge Accelerator" al Comisiei Europene (DG Enterprise).

Prin cooptarea Retelei Regionale in cadrul Consiliului Consultativ al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe, am reusit sa continuam eforturile de sprijinire a agregarii de initiative si proiecte multinationale care sa conduca la o sinergie si eficientizare a expertizei si acumularilor calitative indreptate in vederea unei implementari adecvate a SUERD in Romania.

Grupul de Actiune "Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra"

La un an deja de la adoptarea SUERD de catre Consiliul UE, precum si in urma celei de-a doua editii a Forumului consacrat confluentei strategice dintre Regiunea Dunarii si Bazinul Marii Negre (Palatul Parlamentului, mai 2012), Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii isi propune sa contribuie in mod decisiv si profesionalist la implementarea SUERD in Romania.

In acest sens, Fundatia EUROLINK-Casa Europei, in calitate de coordonator al Retelei Regionale pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii, a fost desemnata prin vot de catre Consiliul Consultativ SUERD sa fie liderul Grupului de Actiune "Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra".

Evenimente publice:


Sesiune Practica de Formare sub egida CIO-SUERD - Targoviste, 9-10 noiembrie 2012

Sesiune Practica de Formare pentru experti dunareni
sub egida Catedrei Internationale Onorifice SUERD
Municipiul Targoviste, 9-10 noiembrie 2012

"Dezvoltare Regionala Durabila prin implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) - mijloace, actiuni si perspective inovative"


Sesiune Practica de Formare sub egida CIO-SUERD - Galati, 25-27 octombrie 2012

Sesiune Practica de Formare pentru experti dunareni
sub egida Catedrei Internationale Onorifice SUERD
Municipiul Galati, 25-27 octombrie 2012

"Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) - document cardinal pentru integrarea dezvoltarii Romaniei in context dunarean"


Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) Sesiune Practica de Empowering, Training si Lobby:
PROMOTORI si EXPERTI pentru REGIUNEA DUNARII in ACTIUNE !
Palatul Parlamentului, 27-28 septembrie 2012


Lansarea Oficiala a Catedrei Internationale Onorifice SUERD

7 tipuri principale de beneficii:


  • Informare de prima mana asupra oportunitatilor de parteneriat, de finantare si candidatura pentru toata gama de programe UE in domeniile prioritare SUERD-Sinergia Marii Negre, ce sunt sau vor deveni curand activabile;
  • Reprezentare adecvata de interese in relatia cu: ministerele de resort responsabile pentru domeniile prioritare SUERD; sterring committee-urile creeate pe langa ministerele mentionate; Biroul Coordonatorului National SUERD - Ministerul Afacerilor Externe; Prezidiul Academiei Romane; Secretariatul General al Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarene (CODCR) Comisia Europeana - DG REGIO;
  • Advocacy in favoarea celor mai viabile initiative si proiecte pana la impunerea acestora pe lista scurta a propunerilor de finantare europeana/internationala;
  • Negociere cu partenerii trans-nationali potential motivati sa fie cooptati in consortiile de parteneri sau contractori din cadrul proiectelor;
  • Incubarea rapida si creativa a celor mai inovative idei prin fluidizarea transferului de know-how, replicarea bunelor practici si rezultate precedente, knowledge sharing;
  • Vizibilitate publica echilibrata pentru implicarea si fidelizarea detinatorilor de interese, inclusiv prin organizarea de consultari, dezbateri, sesiuni de training si networking etc.;
  • Inter-comunicarea interna si PR in cadrul Retelei Regionale, precum si cu celelalte Grupuri de Actiune din cadrul Consiliului Consultativ SUERD.

Membri corporativi:

Printre organizatiile care si-au exprimat interesul de participare in cadrul Grupului de Actiune se numara:

  • Arhitectonik 2000
  • Centrul de Studii si Cercetari de Biodiversitate Agrosilvica "Acad. David Davidescu" - Academia Romana
  • Detente Consultants
  • Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM)
  • JCI Romania
  • Magna Development
  • Pensiunea Danubia - judetul Mehedinti
  • Pluriva
  • Romanian Black-Sea Gateway Association (PwC)
  • SIVECO Romania

Informatii suplimentare:

Fundatia EUROLINK-Casa Europei
Tel/fax: (+4021) 230.49.97 ; Mobil: 0723.699.857
e-mail: info@houseofeurope.ro