INVITAȚIE

Precum în cazul și altor crize majore din trecut, cea de tip sanitar din prezent este considerată și recomandată, chiar de Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCDE), care a elaborat recent și Raportul de țară asupra Operaționalizării Organizațiilor de Management al Destinației în România, drept o oportunitate privind regândirea și reinventarea întregii industrii.


În actualele condiții, cele mai dinamice destinații au început să-și reconfigureze website-urile de prezentare în scopul furnizării de informații despre redescoperirea propriilor atracții, meșteșuguri locale și soluții de a răspunde nevoilor atât ale localnicilor, cât și ale vizitatorilor. În plus, o cooperare mult mai strânsă între turism și sectorul de sănătate, prin reconversia vechilor stațiuni balneare în noi retreat-uri adaptate condițiilor sanitare în vigoare, este viu susținută, inclusiv prin utilizarea soluțiilor digitale care să fie preluate pentru ”live remote tourism” (turism și/sau experiențe turistice virtuale de vizitare a muzeelor și altor obiective în așteptarea redeschiderii propriu-zise).


Întrucât și în noul Plan de Redresare UE, turismul beneficiază de semnificative fonduri în perioada imediat următoare, rolul concret al promotorilor și experților în managementul destinațiilor va deveni unul cheie, în special prin redarea încrederii vizitatorilor și reluarea treptată a evenimentelor culturale, artistice și sportive ce aduc plusvaloare destinațiilor respective.


Astfel, pentru toți operatorii HORECA, tour-operatorii și agenții care gestionează platforme de rezervări online, furnizorii de servicii logistice, specialiștii în marketing, comunicare și PR, precum și aceia implicați în organizarea de ghidaj și evenimente recreative și alți decidenți sau manageri în domeniu ospitalității, se lansează Programul de Formare on-line: ”Promotori și Experți UE în Managementul Destinației de Ospitalitate Turistică (OMD)”.


Cursul este organizat cu amabilul sprijin al Reprezentanței Dunăre-Marea Neagră a CED – Centrul Internațional pentru Excelența Destinațiilor, membru afiliat UNWTO – Organizația Mondială a Turismului, de către Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD) – proiect coordonat de Fundația EUROLINK-Casa Europei și fondat în parteneriat cu Academia Română (2012).


Având un caracter multi- și inter-disciplinar, cursurile se încadrează în conceptul Uniunii Europene de tip ”lifelong learning”, promovat prin Centrul pentru Inovare și Dezvoltare la Distanță. Cursurile se desfășoară online, prin intermediul unei platforme educaționale (Moodle), accesibilă oricărui cursant în mod flexibil. Participanții primesc Certificat de Absolvire cu Anexă detaliată a modulelor și modalitatea de evaluare, eliberat de Catedra Internațională Onorifică „Jean Bart” (CIO-SUERD).

Înscrierile se fac in baza Formularului de Înscriere de pe siteul http://ciosuerd.houseofeurope.ro/promotor-expert-omd/, iar accesul la platforma cursului este acordat imediat.


Pentru conformitate,

CIO-SUERD ”Jean Bart”

avatar

About

Secretary

View all posts by