Sub Patronajul de Onoare al E.S. Domnului Ambasador Liviu BOTA
Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica
in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii
EVENIMENTE de BUSINESS
Masa Rotunda - Stakeholders Business Event:
“Finantarea europeana a infrastructurii de transport din Romania. Provocari, dificultati si perspective de competitivitate economica” - Palatul Parlamentului - sediul Senatului Romaniei - Sala "Avram Iancu" - 14 martie 2012
"Black Sea - Danube Regional Network for Innovation - integrator national de proiecte cu finantare europeana"
Centrul de Presa al ROMEXPO - joi, 23 iunie 2011 (orele 12.00-14.00)
in cadrul Targului International DUNARE & DELTA 2011 , eveniment aflat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.
CURSURI:
Consultanti si Experti in Fonduri UE:
specializare in Managementul Proiectelor de Inovare Economica si Sociala - program post-universitar de medie durata (3 luni)
Competitivitatea si inovarea au devenit - odata cu adoptarea Planului "Uniunea Inovarii" si a Initiativei Sociale Europene - cuvintele de ordine in Uniunea Europeana, implicit pentru proiectele finantate din Fonduri Structurale in Romania, dar si direct de la Bruxelles. Pentru a rezista in competitia tot mai acerba de pe Piata Unica Europeana, este necesar, din nou, sa ne re-inventam cu totii.
Prin Programul National de Formare Sistematica, initiat sub egida Platformei "EU-RO Clearing Funds" de EUROLINK-House of Europe in parteneriat cu Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea", de-a lungul a patru ani universitari succesivi, peste 350 de manageri, consultanti si experti din sectorul public, ca si din mediul privat, s-au format prin cel mai cuprinzator, intensiv si convenabil sistem inter-activ la distanta.
FINANTARI:
Meniul finantarilor UE la dispozitie:
- Initiativa "Social Innovation Europe": Coalitia pentru Inovare Sociala (Euclid Network)
- CIP - Programul cadru pentru competitivitate si inovatie 2007-2013
- Programul Operational Comun al Bazinului Marii Negre 2007-2013 (apelul 2 pentru proiecte)
- Fondurile Structurale - promovarea inovarii in cadrul intreprinderilor (ANCS)
- Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre
- Proiectele Comisiei pentru Protectia Marii Negre Impotriva Poluarii
- Programul JEREMIE
- Banca Europeana de Investitii
- Liniile de finantare ce vor fi lansate prin adoptarea celor doua documente ale UE: Strategia Marii Negre si Strategia Regiunii Dunarii (iunie 2011)
Proiecte prioritare pentru urmatoarele domenii-cheie:
- infrastructura de transport, navigare pe apele interioare si pe Marea Neagra;
- promovarea inovarii tehnologice, noului management si noi politici sociale viabile;
- dezvoltarea durabila, in special pe componentele de turism si patrimoniu cultural;
- combaterea riscurilor majore de mediu si noile solutii energetice de aplicat.
Stakeholderi - actori esentiali:
  Componenta de consultanta are de jucat aici un rol crucial.
  Mediul de afaceri nu-si mai poate permite nici el sa rateze ocazia si merita sa se implice inca din etapa de programare a alocarii resurselor prin mecanismele ce au fost deja generate.
  Un imens lobby institutional se cere aplicat asupra decidentilor politici pentru ca proiectele sa devina realitate.
---------------------------------------------------------Stilul de lucru:
Noul cadru de implementare UE obliga masiv la un mod de lucru in mari consortii (sistem partenerial trans-national) si, deci, la o identificarea rapida a celor mai buni parteneri, intereselor comune si competentelor de activat si gestionat.
---------------------------------------------------------AFILIERE:
Sapte tipuri de beneficii pentru membrii corporativi:
- Informare de prima mana asupra oportunitatilor de parteneriat, de finantare si candidatura pentru toata gama de programe UE ce sunt sau vor deveni curand activabile.
- Reprezentare adecvata de interese in relatia cu autoritatile centrale de coordonare din UE, din Statele Membre responsabile si din retele de inovare europene partenere, precum EUCLID (Londra) si Institutul European pentru Inovare si Tehnologie (Budapesta).
- Advocacy in favoarea celor mai viabile initiative si proiecte pana la impunerea acestora pe lista scurta a propunerilor de finantare europeana/internationala.
- Mecanism flexibil de negociere cu partenerii trans-nationali potential motivati sa fie cooptati in consortiile de parteneri sau contractori din cadrul proiectelor.
- Incubarea rapida si creativa a celor mai inovative idei prin fluidizarea transferului de know-how, replicarea bunelor practici si rezultate precedente, knowledge sharing in cadrul Retelei si al sub-retelelor ce urmeaza sa fie create.
- Vizibilitate publica echilibrata pentru implicarea si fidelizarea detinatorilor de interese, inclusiv prin organizarea de consultari, dezbateri, sesiuni de training si networking etc.
- Inter-comunicarea interna si PR in cadrul Retelei, precum si cu toate nivelurile de protagonisti co-laterali de tip public si privat ce se impun in dezvoltarea strategica a acestei Retele.
Orice persoana, institutie, organizatie publica sau companie se poate afilia Retelei Regionale in vederea promovarii celor mai inovative bune practici si proiecte comune in Regiunea Dunarii si Bazinul Marii Negre.
Pentru a beneficia de avantajele afilierii, cei interesati sunt invitati sa completeze Formularul de Afiliere si sa il transmita prin e-mail la adresa: eurolink@b.astral.ro sau prin fax: 021.2304997.
Noutati
- Scrisoare Deschisa
Apel Oficial - 2012 - Stagii de practica
Centrul Regional de Excelenta pentru Inovare - Lansarea FuturICT
Clubul Oamenilor de Stiinta, 26 august 2011 - Business Workshop
ROMEXPO, 23 iunie 2011 - Sumar executiv - Salon Regional "Ziua Maritima Europeana"
Alegeti categoria de interes:
Comunicate de Presa:
Cele mai recente stiri despre Reteaua Regionala
Comunicate de Presa